Summa sidvisningar

lördag 21 maj 2011

På bättringsväg!

För att minimera risken att bli tjatig skriver jag bara... Tungandad när jag vaknade. Men betydligt bättre än igår morse.

Säger bara ett stort tack till Elisabeth som skrev i sin kommentar till mig på FB, att byta prova byta sängkläder. Och då gick det upp ett liljeholmens för mig. Den kvällen vi kom hem efter att ha gjort besök hos svågern och även äldsta brorsan min. Gick jag upp för att säga godnatt till kära maken. Jag lade mig på min sida av sängen med kläderna på. De kläder som jag haft med mig till dessa djurrika hem.

Maken böt i sängen igår så vi lade oss i renbäddad säng. Och vilken skillnad! Jag är tungandad, men det är som sagt stor skilllnad mot igår. Nu är ju luftrören irriterade så jag för stå ut några dagar till det rättar till sig. Tröttheten är nog snart över så skönt!

Idag är det dags för Annas konfirmation och jag bävar lite för den. Alla dessa parfymindränkta damer som kyrkan kommer att vara fylld med kan ställa till det. Men vi är ju inte så långt ifrån Stadsvikens läkarmottagning och de har jour på helgerna så vi får väl åka dit om det blir katastrof.

Nu till någonting helt annat.. Jag har vägt mig på morgonen och denna vecka och det har inte blivit någon större minus. Men minus 7 hekto är borta och det är inte illa det heller. Jag är väl i en vecka då kroppen måste ta igen sig lite trots sopporna.
Det är väl självklart egentligen att kroppen måste vila ibland från att äta upp fett. Det är ju som sagt ett digert jobb min kära kropp har framför sig.
Jag är i vart fall själaglad för att det går åt rätt håll. Och om jag tänker efter så är 7 hekto margarin inte så lite. Nej minsann, det är en stor fettklump det:)

Jag funderar lite hur jag ska klara mig igenom konfirmationen? De bjuder på smörgåstårta och vanlig gräddtårta. Jag har god lust att ta med mig min soppa men det ser väl dumt ut. Tänker som så att om jag tar en mycket minimal smörgåstårtsbit och sedan äter frukt till kaffet så kan det väl inte hända så mycket. Vi får väl ta en promenad när vi kommer hem.. Ja just det, då var det detta med pollen. Grrrr!!

Måste berätta att min vänstra fot har blivit mycket bättre efter lite över 6 kilos viktminskning. Jag känner nästan inte alls av den och behöver inte lägre gå med mina sandaler med inläggsula på mig inomhus.
Det är garanterat övervikten som gjort att inte foten blivit bra. Det känns underbart att kunna börja gå igen. Må den värsta pollensäsongen var över snart!! För jag är sugen på att prova på att gå över ängarna och även Rövelrundan inom en snar framtid. Men för att kunna göra det så måste jag få börja promenera lite kortare sträckor först för att kolla att foten håller. Jag vill, ja JAG VERLIGEN VILL bli frisläppt från denna fotboja som pollensäsongen sätter runt våra fötter för oss astmatiker och allergiker. Snart är jag åter FRI:)

7 kommentarer:

  1. Vad bra att du kom på vad det kiúnde vara och att du mår bättre och jag hoppas med för din och alla andra allergikers skull att pollensäsongen snart är ett minne blott..

    Parfym är ju inget kul heller, jag som inte ens är allergisk kan få andnöd när det kommer damer/tjejer som hällt på sig en massa så jag an tänka hur det är för dig som inte tål det men jag hoppas ju självklart att det kommer att gå bra..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  2. Ja, tänk vad det är saker som verkar obetydliga, men som ställer till det ordentligt om man har allergier. Det måste vara jobbigt när det vimlar av dofter överallt...

    Hoppas det går bra iaf, både med eventuella perfymer och tårtfrestelser. Heja dig vad duktig du är!

    Kram Nina!

    SvaraRadera
  3. Vad bra att Lisa tipsade dig och det var rätt!

    Så skönt att du märker skillnad i foten när vikten minskar!

    Dofter är besvärliga och nu för tiden tycker jag det är jobbigt också trots att jag inte har nån allergi men det är väl för att det faktiskt har blivit mindre av dem.

    Hoppas din dag med konfirmation blev bra och du......vi ses imorgon!

    Kram Maritha

    SvaraRadera
  4. Men gumman då,, vilken fruktansvärt JOBBIG astma du har.. *stackare*
    Å dett med att folk ska tänka sig för,, svårt detta.
    Men, jag ska i alla fall ha det i åtanken på vår kommande träff,, jag använder ju alltid parfym annars.

    Jag vet en annan kompis till mig, hon har problem att gå in i matvarubutikerna då de oftast har blommorna först där. OM man tänker på er alla allergiker / asmatiker så äré väldigt FEL att ha blommor i en matvarubutik.

    Ha en underbar måndag.. // Kramen <3

    SvaraRadera
  5. Grattis till minuset, alla minus är ju jättebra..
    Måste vara jobbigt att ha en sån allergi och astma..
    På bussen ibland är det folk som dränkt sig i parfym.. Fy för !!! osmart :-(

    Krya på dej !!! Kram Annika

    SvaraRadera
  6. Stort grattis till minuset, 7 hg är jätte bra. Äter du bara soppor eller äter du något lagat mål mat om dagen? Jag tycker du är jätte duktig och det måste väl kännas skönt att kroppen svarar med att må bättre, ja förutom din eländig astma och allergi, men det har ju inget med vikten att göra..Ett stort fortsatt Lycka till vännen.
    Kram Annelie

    SvaraRadera
  7. Tio dagar sedan jag var in här sist! Tusen tack alla för era goa kommentarer. Allergi och Asman har gjort att jag endast orkat hålla mig till FB ett tag. Men nu skall det bli bättring här också..
    Kram till er alla<3

    SvaraRadera